1.

Drabsefterforskning

Hør om hvordan politiet efterforsker drab

Arne Woythal har som kriminalassistent beskæftiget sig med drabsefterforskning i mere end 25 år. Han har været ansat i Gladsaxe Politis afd. A, Rejseholdets Drabssektion og i tiden fra 2007 til sin pensionering i 2021 i Københavns Vestegns Politis afdeling for Personfarlig Kriminalitet.

I foredraget  tager Arne Woythal udgangspunkt i sine kriminalromaner og kommer ind på politiets efterforskningsarbejde, afhøringsteknik, retsmedicin, kriminalteknik og ikke mindst DNA-registrering.

Arne Woythal fortæller levende om sin karriere og tager dig med ind i forbrydelsens verden, hvor du får et indblik i det minutiøse arbejde, der ligger bag drabsefterforskning.


(Foto: Sofie Raphael)

Jeg var tryllebundet fra første minut


- publikumsreaktion

2.

Politiet i internationale missioner

Hør om den farligste mission dansk politi nogensinde har deltaget i 

I foredraget tager Arne Woythal udgangspunkt i sin bog I krig med politiet og sine egne erfaringer fra en lang række missioner for dansk politi. Arne Woythal har i to omgangeværet udsendt som rådgiver for højtstående kriminalpolitichefer i Afghanistan. Missioner, der har budt på store udfordringer og efterforskninger i meget vanskeligt og ekstremt farligt miljø.

Et foredrag, der bestemt ikke er blevet mindre aktuelt set i lyset af den seneste udvikling i Afghanistan.

Hans virke for Rigspolitiet har også ført ham til en lang række lande i Mellemøsten og Afrika. Herunder Irak, Libanon, Kosovo, Kenya, Malawi, Sydafrika, Ghana, Rwanda og Sydsudan.

I foredraget fortæller Arne Woythal medrivende om sine oplevelser og tager dig med ind i enverden, der er ukendt for de fleste.


(Foto: Privat)

Arne er en gudsbenået fortæller 


- publikumsreaktion

3.

En dansk krigssejlers historie

Hør om de danske krigssejleres indsats under Anden Verdenskrig

Da Nazi-Tyskland besatte Danmark den 9. april 1940, befandt godt 6.300 danske søfolk sig udenfor afspærringen, og de måtte hver især træffe et valg. For langt de flestes vedkommende betød det allieret krigstjeneste. Af dem vendte 1087 aldrig hjem.

I dette foredrag følger vi én af de danske sømænd, Axel Emil Martin Woythal, som var med i allieret tjeneste fra den første dag, og han vendte ikke tilbage til Danmark igen før den 9. marts 1946. Da havde han været med til at sejle engelske soldater ud af Dunkirk i 1940, været torpederet på vej til Murmansk i 1941, jagtet af ubåde i Det Indiske Ocean i 1942, bombet af Luftwaffe i Tripoli i 1943, fragtet amerikanske soldater i Stillehavskampagnen i 1944 og været udsat for Kamikaze-angreb i 1945 blot for at nævne nogle enkelte episoder.

Foredraget bygger på en lang række efterladte dokumenter og meget grundig research i Rigsarkivet, Museet for Søfart, Ministry of War i England og den nationale og internationale maritime litteratur.

Arne Woythal tager udgangspunkt i sin bog  Fra Murmansk til Stillehavet ... historien om en dansk krigssejler i allieret tjeneste 1940-1945 og beretter fængslende om et kapitel i Danmarkshistorien, som er kendt af de færreste.


(Foto: Arne Woythal)

Det er en fornøjelse af være i selskab med en levende ildsjæl


- publikumsreaktion

4.

40 års tjeneste i dansk politi

Hør om en række nedslag i en 40 år lang karriere i dansk politi 

Arne Woythal har i sin 40-årige karriere i politiet prøvet mere end de fleste. I dette foredrag kan du høre om en del af hans oplevelser igennem årene. Han fortæller blandt andet om, hvordan han oplevede det at være gadebetjent, om at give dødsbud og om at anholde bevæbnede røvere.

Vær med, når Arne Woythal medrivende tager dig igennem en række meget spektakulære sager, som han har været med til at efterforske. Du kan blandet andet høre om danmarkshistoriens første egentlige kidnapningssag.

Du får også lejlighed til at høre om, hvordan Arne Woythal har oplevet at være sendt til opgaver, hvor han har haft lejlighed til at hilse på notabiliteter som Bill Clinton, Nelson Mandela, Fidel Castro og Silvio Berlusconi.

Hør om livet i dansk politi igennem 40 år fra én, som selv har haft fingrene i mulden. 


(Foto: Arne Woythal)

Jeg ville gerne have haft et par timer mere


- publikumsreaktion

5.

Du ligner da ellers ikke en vegetar



Hør om argumenterne for at leve vegetarisk

Kan en vegetar også være en voksen mand? Det vil Arne Woythal forsøge at belyse i dette foredrag.

Han tager dig fordomsfrit med rundt i argumenterne for at leve plantebaseret. Om du har et blødt hjerte for dyr, om du brænder for klimaet og biodiversiteten, eller det er af helbredsårsager, du ønsker at leve plantebaseret, så er der råd at finde.

Vidste du, at der lever flere pattedyr i den industrielle produktion på jordkloden end mennesker?

Vidste du, at den største effekt du som individ kan få, hvis du vil gøre noget positivt for klimaet, er ved at spise plantebaseret?

Vidste du, at det har en beviselig gavnlig effekt for potensen at leve plantebaseret?

 

Arne Woythal blev selv vegetar som 58-årig, og har igennem hele sit arbejdsliv været i politiet, hvor det at være vegetar var meget usædvanligt.

Lad ham tage dig igennem argumenterne for at leve plantebaseret.


(Foto: Peter Kragballe)