Publikumsreaktioner:

... jeg var tryllebundet fra start til slut (Stig)

... kunne godt have brugt et par timer mere ... suveræn fortæller (Anne Sophie)

... Arne er en gudsbenået fortæller (Claus)

... super godt foredrag med en levende ildsjæl (Viv)

Foredrag 1: "Drabsefterforskning"

Arne Woythal har som kriminalassistent beskæftiget sig med drabsefterforskning i mere end 25 år. Han har været ansat i Gladsaxe Politis afd. A, Rejseholdets Drabssektion og siden 2007 I Københavns Vestegns Politis Personfarlig Kriminalitet. Han har i sin lange karriere i politiet været med til at efterforske nogle af de mest spektakulære forbrydelser. Blandt andet æresdrabet i Slagelse på Gazala Khan og Tønder-sagen. I sin tid i drabsafdelingen i Gladsaxe Kriminalpoliti var Arne Woythal med til at efterforske et dobbeltdrab i Herlev, der resulterede i, at der for første gang i Danmarkshistorien blev afsagt to livstidsdomme til gerningsmænd i samme sag.

Sideløbende med sin aktive karriere som drabsefterforsker ved Københavns Vestegns Politi har Arne Woythal skrevet kriminalromanerne De Dræbtes Advokat, Den Hollandske Forbindelse, Gribbene fra Sofia, Under Nordlys og Skrædderen fra Bagdad.

Det er forfatterens bud på realistiske og troværdige kriminalromaner. 

I sit foredrag “Drabsefterforskning” tager Arne Woythal udgangspunkt i romanerne og kommer ind på politiets efterforskningsarbejde, afhøringsteknik, retsmedicin, kriminalteknik og ikke mindst DNA-registrering.

I foredraget fortæller Arne Woythal levende om sin karriere og tager dig med ind i forbrydelsens verden, hvor du får et indblik i det minutiøse arbejde, der ligger bag drabsefterforskning.

Foredrag 2: "Politiet i internationale missioner"

I sit foredrag ”Politiet i Internationale Missioner” tager Arne Woythal udgangspunkt i sin bog ”I Krig Med Politiet” og sine egne erfaringer fra en lang række missioner for dansk politi. Arne Woythal har i to omgange været udsendt som rådgiver for højtstående kriminalpolitichefer i Afghanistan. Missioner, der har budt på store udfordringer og efterforskninger i meget vanskeligt og ekstremt farligt miljø.

Et foredrag, der bestemt ikke er blevet mindre aktuelt se i lyset af den seneste udvikling i Afghanistan. 

Hans virke for Rigspolitiet har også ført ham til en lang række lande i Mellemøsten og Afrika. Herunder Irak, Libanon, Kosovo, Kenya, Malawi, Sydafrika, Ghana, Rwanda og Sydsudan. 

I foredraget fortæller Arne Woythal medrivende om sine oplevelser og tager dig med ind i en verden, der er ukendt for de fleste.

Foredrag 3: "En dansk krigssejlers historie"

Da Nazi-Tyskland besatte Danmark den 9. april 1940, befandt godt 6.300 danske søfolk sig udenfor afspærringen, og de måtte hver især træffe et valg. For langt de flestes vedkommende betød det allieret krigstjeneste. Af dem vendte 1087 aldrig hjem.

I dette foredrag følger vi én af de danske sømænd, Axel Emil Martin Woythal, som var med i allieret tjeneste fra den første dag, og han vendte ikke tilbage til Danmark igen før den 9. marts 1946. Da havde han været med til at sejle engelske soldater ud af Dunkirk i 1940, været torpederet på vej til Murmansk i 1941, jagtet af ubåde i Det Indiske Ocean i 1942, bombet af Luftwaffe i Tripoli i 1943, fragtet amerikanske soldater i Stillehavskampagnen i 1944 og været udsat for Kamikaze-angreb i 1945 blot for at nævne nogle enkelte episoder.

Foredraget bygger på en lang række efterladte dokumenter og meget grundig research i Rigsarkivet, Museet for Søfart, Ministry of War i England og den nationale og internationale maritime litteratur.  

Arne Woythal tager udgangspunkt i sin bog "Fra Murmansk til Stillehavet ... historien om en dansk krigssejler i allieret tjeneste 1940-1945" og beretter fængslende om et kapitel i Danmarkshistorien, som er kendt af de færreste.  

Foredrag 4: "40 år i dansk politi"

Arne Woythal har i sin 40-årige karriere i politiet prøvet mere end de fleste. I dette foredrag kan du høre om en række af hans oplevelser igennem årene. Han fortæller blandt andet om, hvordan han oplevede det at være gadebetjent, om at give dødsbud og om at anholde bevæbnede røvere. 

Vær med, når Arne Woythal medrivende tager dig igennem en række meget spektakulære sager, som han har været med til at efterforske. Du kan blandet andet høre om danmarkshistoriens første egentlige kidnapningssag.   

Du får også lejlighed til at høre om, hvordan Arne Woythal har oplevet at være sendt til opgaver, hvor han har haft lejlighed til at hilse på notabiliteter som Bill Clinton, Nelson Mandela, Fidel Castro og Silvio Berlusconi. 

Hør om livet i dansk politi igennem 40 år fra én, som selv har haft fingrene i mulden. 

Del siden